مقدمه
· درس عربی در دبیرستان مشکلات خاص خود را طی میکند و دانشآموزان در قسمت ایجاد انگیزه برای فراگیری آن دچار مشکلات فراوانی هستند. و همین مورد عامل بی علاقگی آنها می باشد درحالی که اشتغال در این رشته دیدی جدید در نظر آدمی ایجاد می کند که دانشجویان این رشته به آن اعتراف می کنند علاوه براینکه این رشته بر خلاف سایر رشته های علوم انسانی چون جغرافیا و تاریخ و غیره دارای شخصیت اجتماعی بالاتری به خاطر مفاهیم آموزشی خود است و بازار کار آن نیز به نسبت سایرین خوب می باشد . ولی از آنجا که از زمان های قدیم بر هر کاری که از توان آن بر نمی آمدند عیبی می گذاشتند تا ناتوانی شان آنها را مضحکه عام و خاص نکند و عقده حقارتشان بدین وسیله پنهان شود این رشته را هم سزاوار چنین مصیبتی کردند و با حرف و حدیث های موجودات تهی مغز آن را رشته ای مهیب و خالی از احساس معرفی کردند و دید همگان را بدان بد کردند ، حال که اگر فقط یک ترم از این رشته را بگذرانید به خاطر آشنایی با مفاهیم اساسی که در دبیرستان آنها را نمی گفتند به طرز قابل توجهی پیشرفت کرده و استادان نیز همپای دانشجویان گام بر می دارند پس نباید از هیچ چیزی ترسید.
از آن طرف همیشه زبان غیر مادری فرّار و زود فراموش است که این امری طبیعی است که در آموزش سایر زبانها هم به چشم می خورد ولی نه آنقدر که در سایر زبانها است زیرا کلمات عربی در فارسی گستره ی بیشتری دارد و حتی اگر معنای کلمه ای را ندانیم با بدست آوردن ریشه آن می توانیم معنی که از آن در فارسی مشتق شده را دریابیم به همین سادگی !
از نظر نویسنده در سایت رشد که می گوید :
به هر ترتیب وظیفه این رشته آموزش قواعد و دستور زبان عربی برای استفاده از کتابهای عربی و گفتگو با اندیشمندان جهان اسلام است.
علاقه واقعی و حافظه قوی شرط موفقیت در این رشته است .در ضمن امکان ادامه تحصیل تا مقطع دکتری در این رشته وجود دارد.